Behandlingar och tjänster

Våra tjänster

Hos Veterinären i Vallentuna erbjuder vi ett brett spektrum av veterinära tjänster, vi har god kompetens inom både medicin, kirurgi, ultraljud, röntgen och tandvård.

Här utförs bland annat utredningar av klåda och andra medicinska problem, hjärtultraljud av specialist, höftledsröntgen, hältutredningar med mera. Vi har även ett genuint intresse av beteendeproblem, foderproblematik och vill ta ett helhetsgrepp om patienten.

Vi har eget lab, digitalröntgen, tandröntgen, ultraljud, operationssal med modern utrustning och vi samarbetar med några av Europas modernaste laboratorier för att få snabba provresultat. Vi erbjuder hembesök vid till exempel besiktningar av valpkullar, avlivningar och undersökningar av klinikrädda djur.

För priser på undersökningar, behandlingar, hembesök, jourbesök mm vänligen kontakta oss.

Receptförnyelse & fästingprofylax

När du önskar att vi gör en receptförnyelse på medicin eller när ni önskar få medel för fästingprofylax utskrivet kan du skicka oss ett Mail. I mailet ska det framgå vilket/vilka djur det avser. Vad ditt djur väger och ditt namn samt telefonnummer så vi kan nå dig om vi behöver komma i kontakt. När receptet är utskrivet så får du ett sms av oss på att det är gjort. Ibland kan vi inte förnya recept pga att vi behöver komma i kontakt med dig för att diskutera behandling eller för att det är dax för återbesök eller nya blodprover. I dessa fall mailar eller ringer vi dig så fort det finns tid.

När vi ska skriva ut fästingprofylax måste du haft ett besök hos oss det senaste året.

När vi skriver recept till ditt djur utgår det ett receptarvode i de flesta fall på 155kr, en faktura från ett företag som heter Muntra landar i din brevlåda. Vanliga biverkningar efter giva av fästingprofylax är aptitlöshet och dålig mage dessa brukar vara övergående efter någon dag.

Vaccinationer

Det vanliga är att ditt djur behöver vaccineras årligen (undantag finns).

Valpar vaccineras vid 8 och 12 veckors ålder. Vid ettårsdagen är det dax nästa gång. Vilket vaccin ditt djur behöver är inget du behöver hålla koll på utan det hjälper vi dig med.

Kattungar vaccineras vid 8 och 12 veckor, samt vid ett års ålder. Har detta missats gör man 2 vaccinationer med en månads mellanrum, och därefter ett år senare.

Vi vaccinerar även hästar, här är intervallen beroende på hur du tävlar, och vilka vacciner som behövs.

Vi hjälper även till med vaccinationer inför resa tex Rabies, Leptospiros, Leichmania.

Det är bra att i god tid kolla upp vad som gäller vid resa till det aktuella landet. Information om det hittar du på Jordbruksverkets hemsida (lagkraven). Veterinären kan rekommendera fler vaccinationer än vad som är lagkrav för att hen vill att ditt djur ska ha ett så gott skydd som möjligt. Det finns mycket information att läsa på SVA.se.

Dräktighetsundersökning

Vid 24 dagars misstänkt dräktighet kan man göra en ultraljudsundersökning för att se om ditt djur är dräktigt eller inte. (Vissa undantag finns, ibland gäller 21 eller 28 dagar).

Vid 49 dagar kan man göra en dräktighetsröntgen för att se hur många foster man kan förvänta sig. Detta är en bra vägvisning för att kunna planera inför förlossningstillfället. Det är dock ingen garanti att man ser alla foster då det kan ligga organ eller avföring i vägen.

Pass

Vi utfärdar pass. Pass behövs för att du ska kunna resa med din hund. I passet för vi in vaccinationer och avmaskningar som är nödvändiga vid resa. Det kan vara bra att vara ute i god tid då en del av vaccinationerna ska göras flera gånger.

Veterinären har kunskap om vilka vaccinationer som är bra att ta innan resa. Några av dessa är inte lagkrav men kan komma att rekommenderas ändå.

Information om vad som gäller i landet du ska åka till hittar du på jordbruksverkets hemsida. Ansvaret för detta är ditt.

Att resa med hund kan vara mycket trevligt men det krävs en hel del förberedelser som både kan vara kostsamma och besvärliga. I bland är det bättre att lämna sin älskling (djuret) till hundvakt och resa iväg själv. Detta med tanke på sjukdomar som kan spridas mellan länder. Klimatet är också ofta annorlunda och upplevs inte alltid lika härligt för djuret som för oss.,

Vi önskar dig en trevlig resa med eller utan ditt djur.

H/D A/D röntgen

Efter att ditt djur har fyllt ett år är det dax för att få höft och armbågsleder bedömda av skk eller för katter rasklubbens valda instans. Det avgörs för att främja bra avel och för att du ska veta om du behöver förebygga något avseende dessa leder i din hunds eller katts liv.

Detta behöver du göra innan ditt besök hos oss:
– Ta reda på om det är både höft och armbågar som ska röntgas? Information om det brukar din uppfödare ha koll på.
– Gå in på SKK och anmäl att du ska röntga din hund. För katt, kontakta din rasklubb.
– Hör av dig till oss för tidsbokning.

På själva röntgendagen ska ditt djur vara fastande inte äta på åtta timmar och inte dricka två timmar innan ditt besök hos oss. Vill du ha dina bilder med dig går det utmärkt. Vi säljer dig ett USB-minne med bilderna på för 100 kr. Vi kan tyvärr inte godta medhavda minnen pga säkerhet.

När din hund har vaknat kan du åka hem igen. Mat och vatten kan ges efter ca två timmar hemma. Börja med en liten portion eftersom man kan vara lite illamående efter att ha varit sederad. Inga långa promenader eller pulshöjande aktiviteter samma dag utan passa på att mys i soffan istället. Efter en till två veckor kan du hitta din hunds resultat på SKK.

Ditt djurs sista besök

Att dela liv med ett djur innebär att man till slut kommer att tvingas skiljas åt. Dagen vi alla vet, men ingen av oss vill komma till är ju oundviklig. När den kommer vill vi finnas för er även då. På kliniken har vi avsatt ett eget rum för just detta, med lite mer familjär inredning och stämning. Rummet har egen in- och utgång. Har du särskilda önskemål – berätta dem för oss så försöker vi tillmötesgå er om möjligt. I viss mån erbjuder vi även hembesök för den sista stunden.

Boka tid!

Via online-bokningen kan du boka tid för kloklipppning, stygntagning eller enbart vaccination: